069/649-008

Pon. – Ned.: 00:00 – 24:00

Kako otpušiti wc šolju

Kako otpušiti wc šolju – Otpušavanje WC šolje

Kako otpušiti wc šoljuZagušenje wc šolje je čest problem sa kojim se naši klijenti suočavaju. Tada je najbolje pozvati u pomoć stručnog vodoinstalatera specijalizovanog za otpušavanje wc šolje. Ako se odlučite da sami otpušite wc šolju, napisaćemo Vam par saveta kako to da uradite. Ukoliko ni jedan od načina ne odguši Vašu wc šolju, problem je najverovatnije dublje u cevi. Pozovite nas i bićemo u kratkom roku na Vašoj adresi.

Kako otpušiti wc šolju sa sudomilom i toplom vodom?

Zapušena wc šolja je samo još jedan u nizu problema sa kojima se možete suočiti u kupatilu. Zapravo reč je o problemu koji zahteva hitnu intervenciju profesionalnih majstora imajući u vidu da dok se ovaj problem ne reši nemoguće je normalno funkcionisanje ljudi u nekom prostoru.

Postoji niz metoda koje naši majstori koriste i koje su se tokom dosadašnjeg poslovanja u slučaju zapušene wc šolje pokazale kao veoma uspešne. Ipak, postoje i neke metode koje možete i vi primeniti „ „za prvu pomoć“. U nizu takvih metoda mi vam sugerišemo sledeću a reč je o otpušavanju wc šolje pomoću tečnosti za pranje suđa i tople vode.

U ovom slučaju dovoljno je vrlo malo ove tečnosti za suđe sipati u wc šolju a zatim znatno veću količinu tople vode sipati sa veće visine. Vodite računa da voda ne bude previše topla kako se ne bi oštetila wc šolja. Nakon ovog postupka posmatrajte da li je voda otekla u uobičajenoj meri.

Ukoliko vam ni ova metoda nije bila od pomoći, u svakom momentu se možete nama obratiti.

Kako otpušiti wc šolju vakum gumom?

U slučaju da ste sigurni da je do zapušenja wc šolje došlo usled upadanja nekog predmeta većeg obima od odvoda, onda je u ovakvim situacijama vakum guma jako dobro rešenje.

Sve što treba da uradite jeste da nabavite vakum gumu većeg obima koje se adekvatno uklapaju sa otvorom kako bi se i vakum uspostavio kako bi trebalo. Zatim istu nakvasite i uz jak potisak i veliku vakum gumu, vrlo je izvesno da ćete rešiti problem zapušenja wc šolje. U suprotnom ponovite postupak više puta.

Ukoliko ipak nemate sreće da i na ovaj način rešite problem zapušene wc šolje, uvek se možete osloniti na naše profesionalne majstore.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć žice?

Nekada i sami možete sebi biti od najveće pomoći kada je reč o problemu zapušene wc šolje. Verujemo da svakoga od nas ovaj problem može neprijatno da iznenadi ali bez brige jer postoji nekoliko metoda koje možete i sami primeniti kako bi uspešno rešili problem.

U nizu takvih metoda, mi vam sugerišemo da probate da rešite zagušenje uz najobičniju žicu. Na primer ako nemate nijednu pri ruci a vi onda iskoristite žicu od vešalice ili sušilnika za veš. Dovoljno je da je odmotate i rastavite.

Ukoliko je do zapušenja wc šolje došlo na početku odvoda vrlo je izvesno da ćete problem vrlo brzo rešiti. Nakon što rastavite žicu a vi je onda gurnite u odvod i uvrćite kako bi detaljno očistili ovaj deo wc šolje.

Kako ovaj problem sa wc šoljom često uhvati ukućane nespremnim i ujedno ih uznemiri, možda je najbolje da ako se ne snađete ni sa jednom od metoda koje smo vam na našem sajtu opisali, da pozovete nas ami ćemo zasigurno u najkraćem roku rešiti ovaj problem.

Kako otpušiti WC šolju uz pomoć sajle?

Ako ste se već do sada suočavali više puta sa zapušavanjem WC šolje, sigurni smo da već imate i iskustva u pogledu rešavanja ovog problema. Pored nekih metoda koje smo vam na našem portalu već opisali, koje možete i sami primeniti, verujemo da su se mnogi od vas snabdeli i posebnim sajlama za ovu vrstu problema.

Dobre stare sajle su jedna od najadekvatnijih metoda za rešavanje problema zapušene wc šolje. Oni koji su uvideli njen značaj su sigurno nabavili bar jednu i imaju je u slučaju preke potrebe.

Naime, ako ste primetili da vaša wc šolja ne obavlja svoju funkciju kako bi trebalo, pokušajte i vi „na svoju ruku“ da rešite ovaj problem.

Bilo koju sajlu da imate poslužiće u ovim situacijama. Dovoljno je da jedan kraj iste gurnete niz odvod wc šolje i vrlo ćete lako primetiti deo koji ometa protok. Kada naiđete na takvu prepreku pravite kružne pokrete sa sajlom i to će doprineti da se u kratkom roku prepreka otkloni. Uspešno ste obavili zadatak onda kada uvidite da voda slobodno otiče.

U slučaju da niste u mogućnosti da se rešite prepreke u odvodu wc šolje, pozovite naše majstore i mi ćemo vam rado pomoći.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć vakuum metode?

Postoji još jedna metoda koja se možda pokaže kao najdelotvornija u slučaju kada se suočavate sa problemom zapušene wc šolje. Kao i nekoliko prethodnih navedenih metoda za otpušavanje wc šolje koje možete pronaći na našem portalu, možemo vam sugerisati još jednu jer smo uvideli da se u mnogo situacija pokazala kao najdelotvornija. Naime, reč je o vakuum metodi koja funkcioniše tako što se stvara mokro-suv efekat. Kako se to postiže i kako obaviti postupak na adekvatan način? Evo i kratkog opisa procedure.

Potrebno je najpre da svu vodu iz WC šolje skupite i u tome vam može od idelane koristi biti usisivač na paru. Kraj creva, ali pri tome isključivo savitljivog i bez ikakvih nastavaka, morate postaviti u odvod a nekim starim tkaninama poput peškira ili slično zatvorite dobro otvor. Vrlo je izvesno da ćete na ovaj način izvući začepljenje. U suprotnom uvek možete na nas računati.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć enzima?

Jedna nesvakidašnja metoda može vam biti od velike koristi posebno u situacijama kada predpostavljate da je uzrok začepljenja organskog porekla. U tim situacijama najkorisnije su posebni proizvodi koji se mogu naći u svim maloprodajnim objektima a pri tome otklanjaju u poptunosti prepreke ove vrste.

Uz svaki ovakav proizvod postoje preporuke odnosno instrukcije za primenu. Nakon što ih upotrebite moguće je da se celokupno zapušenje otkloni već preko noći.

Ako ste probali mnogo metoda i niste baš najzadovoljniji njihovim učinkom, možete probati još i ovu metodu sa enzimima.

Ipak, nekada su začepljenja vrlo komleksna i ne mogu se lako otkloniti. Ako ste sve pokušali i bukvalno ste nemoćni, nemojte se ustručavati već problem zapušene wc šolje poverite nama. Mi kao isksuni majstori koji se već godinama bavimo odgušenjima ćemo dati sve od sebe da vaš problem rešimo i time vratimo u regularnu funkciju wc šolju.

Za sve nedoumice koje imate u pogledu zapušene wc šolje, možete uvek podeliti sa nama.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć sode bikarbone?

Pre nego što pozovete majstora u pomoć kako bi vam što pre rešio problem zapušene wc šolje, možda možete nešto i na svoju ruku uraditi. U tom smislu, moguće je uz pomoć određenih tečnosti rešiti ovaj problem ili uz pomoć sode bikarbone.

Soda bikarbona se pokazala kao delotvorna u mnogim situacijama kada je reč o čišćenju i neutralisanju mirisa. Ujedno, ona vam može pomoći u otklanjanju začepljenja u wc šolji.

Najveći učinak se ostvaruje ukoliko se soda bikarbona kombinuje sa sirćetom. Postupak koji vam mi preporučujemo jeste da u manjoj količini sipate sodu bikarbonu u wc šolju a zatim postepeno sipate sirće.

Samim tim što postepeno sipate sirće, moguće je da tokom tog procesa vidite i kako se ostvaruje hemijska reakcija koja je presudna za razgradnju materija koje dovode do zapušenja wc šolje.

Vrlo je izvesno da će i vama kao i mnogim našim klijentima ovaj metod sa sodom bikarbonom u kombinaciji sa sirćetom u velikoj meri pomoći.

U slučaju da to ne bude uspešno, mi smo vam uvek na raspolaganju.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć hemikalija?

Upotreba hemikalija u službi odgušenja wc šolja je naša poslednja preporuka imajući u vidu njihovo izuzetno štetno dejstvo po životnu sredinu kao i neprijatne mirise koji mogu biti veoma štetni po ljude.

U slučaju da se rešite da baš sa hemikalijama otklonite zapušenje, potrebno je iskoristiti baš one koji su namenski predodređene za ovu svrhu. Ujedno vam sugerišemo da ih primenjujete isključivo prema preporukama proizvođača.

Ako ste ipak nemoćni i pri tome ste baš sve metode primenili koje smo vam sugerisali na našem portalu, možda je najbolja opcija da profesionalni majstori otklone valjano sve prepreke. Na taj način ne samo da ćete problem rešiti na duže vreme već ćete imati funkcionalnu wc šolju za kratko vreme.

Imajte na umu da u koje god da vam se vreme desi ovaj problem, naši majstori su vam uvek na raspolaganju. Za sva dodatna pitanja koja imate, možete nam se obratiti u svako doba dana.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć Pongtu folije?

Pongtu folija je najnovije rešenje koje potiče iz Južne Koreje i idealno je za odgušenje WC šolje. Nažalost, kod nas ga još nema u prodaji. Pongtu folija se zalepi na dobro osušenu WC šolju na ivicama. Nakon puštanja vode, nivo vode počinje da raste. Folija drži nivo vode pod kontrolom, dok rukama pritiskate na foliju i potiskujete vodu.

Video možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=PaSEaIpi89c.

Kako otpušiti wc šolju uz pomoć plastične folije?

Plastična folija Vam može poslužiti kao zamena za Pongtu foliju. Osušenu WC šolju obmotajte plastičnom folijom tako da stvorite vakum i da ne dozvolite da se voda prelije van WC šolje. Ukoliko voda procuri iz WC šolje zapušite rupu i pokušajte ponovo. Proceduru sa plastičnom folijom i sličnost u procesu odgušenja WC šolje možete pogledati na linku iznad.